drukuj drukuj

II Festiwal Podróżników „100droga”

Stowarzyszenie „Twórcze Horyzonty” już po raz drugi zaprasza na wyjątkowe trzy dni festiwalowe w lutym 2013. Będą prelekcje podróżników, projekcje filmów, konkursy dla publiczności i niekonwencjonalny spacer po zabytkowych zaułkach miasta.

W dniach od 8 do 10 lutego 2013 roku w sali widowiskowej CKiR we Wschowie przy ul. Niepodległości 1 pojawi się 12 Podróżników ze swoimi fascynującymi opowieściami i slajdami z wypraw. Będą projekcje filmów z podróżami w tle – „Baraka” i „Trans”. Festiwal startuje w piątkowe popołudnie, a kończy się w niedzielę.

2 Festiwal 100droga we Wschowie to spotkanie tych, którzy podróżują z tymi, którzy o podróżach myślą, marzą i być może już się do nich przygotowują. Tych, którzy o podróżach piszą z tymi, którzy o podróżach czytają. Podczas trzech festiwalowych dni skrzyżują się drogi zwykłe i niezwykłe, trudne i jeszcze trudniejsze, znane i przebyte pierwszy raz.

100droga to okazja do inspirowania innych i bycia inspirowanym, podążania drogą już sprawdzoną lub poszukiwania nowej. Prelegenci, Goście i Sponsorzy będą mieli niepowtarzalną okazję prowadzenia do rozmów i snucia opowieści wszelakich podczas spotkania integracyjnego.

Festiwal ponownie jak rok temu organizowany jest przy wsparciu partnerów publicznych, sponsorów oraz wolontariuszy.

Dzięki zaangażowaniu tych podmiotów wstęp na imprezę dla publiczności jest bezpłatny.

mecenat: Bank Spółdzielczy we Wschowie
partnerzy: Powiat Wschowski, Gmina Wschowa, Centrum Kultury i Rekreacji
wspierają nas: Kaja Komputer, TB Print, Elektrobud, Jarom s.c., Piekarnia Gierczak, Intermarche, Bricomarche, Kmito Stacje Paliw Płynnych, ENERGO EXPERT, OKI

Więcej informacji na www.tworczehoryzonty.pl

Strona festiwalu: Stowarzyszenie „Twórcze Horyzonty”

100droga@tworczehoryzonty.pl

Filmowe zaproszenie na festiwal.

RAMY PROGRAMOWE

2 festiwalu podróżników „100droga”

Piątek:
1. Start                                                                     10 min.    18.00 – 18.10
2. Koncert                                                              20 min.    18.10 – 18.30
3. Tarka Krzysztof                                         45 min.    18.40 – 19.25
4. Macal Bogusław                                         45 min.   19.35 – 20.20
5. Nikiel Ola
Supergan Łukasz                                           45 min.    20.30 – 21.15
6. Film: Baraka                                                  100 min.    21.15 – 22.55

Sobota:
1. Spacer po Wschowie nr 1                                              11.30 – 13.00
2. Obiad dla Prelegentów i Gości zaraz po spacerze
3. Otwarcie festiwalu                                10 min.    14.00 – 14.10
4. Belka Szymon                                           45 min.    14.10 – 14.55
5. Wiśniewski Adam                                  45 min.    15.05 – 15.50
6. Govenlock Żaneta i Jacek                45 min.    16.00 – 16.45
7. Przerwa                                                         20 min.    16.45 – 17.05
8. Włoch Dominik – Kasprowicz Daniel   45min.        17.05 – 17.50
9. Sziłajtis Marta i Janik Anna            45 min.    18.00 – 18.45
10. Gąsiorek Szymon                                 20 min.    18.55 – 19.15

Niedziela:
1. Spacer po Wschowie nr 2                                              11.30 – 13.00
2. Obiad dla Prelegentów i Gości zaraz po spacerze
3. Rozpoczęcie                                               10 min.     14.00 – 14.15
4. Noga Tomasz                                            45 min.     14.15 – 15.00
5. Strzeżysz Piotr                                         45 min.     15.10 – 15.55
6. Przerwa                                                        20 min.     16.05 – 16.25
7. Mitko Piotr                                                45 min.     16.25 – 17.10
8. Film: „Trans”                                          40 min.     17.15 – 17.55
9. Zakończenie                                                   około  18.00

 

th_100droga_plakat_A3_v01